همگن سازی با هموژنایزر

هموژنایزر (Homogenizer) یکی از تجهیزات آزمایشگاهی است که برای همگن سازی (Homogenization) مایعات بکار می رود. یکی از قدیمی ترین کاربردهای آن هموژنیزه کردن شیر و یکنواخت کردن پراکندگی چربی در بخش مایع آن می باشد. حرکت شدید نمونه باعث اختلاط دو فاز امتزاج ناپذیر و پراکندگی یکنواخت آنها در یکدیگر می گردد. در واقع حرکت سریع باعث ریزتر شدن فاز غیر قابل امتزاج و قرار گرفتن آن در بین فاز دیگر می شود.  هموژنیزاسیون که توسط هموژنایزر انجام می گردد، فرآیند تبدیل دو مایع مخلوط نشدنی به یک امولسیون است. امولسیون یک نوع از کلوئید است که در آن یک ماده از نظر میکروسکوپی در سراسر ماده دیگر پراکنده شده است، یعنی زمانی که هر دو مایع پراکنده شده اند و مواد پیوسته از نوع مایع هستند، کلوئید امولسیون نامیده می شود. همگن سازی یک فرآیند فیزیکی است که مایعات غیرقابل اختلاط را در یک امولسیون مخلوط می کند. هموژنایزر در واقع یک پمپ جابجایی مثبت است که یک شیر همگن سازی به آن متصل شده است. مایعاتی که به هموژنایزر وارد می شوند از طریق یک شکاف کوچک در برابر فشار زیاد قرار می گیرند و این باعث افزایش سریع سرعت و ایجاد تلاطم و اختلاف فشار می شود که باعث اختلال و پراکندگی ذرات می شود.

 یکی از کاربرد های هموژنایزر لیز کردن سلول ها برای تشکیل یک سوسپانسیون همگن است.  هموژنایزر ها اغلب از میکرولوله های پر شده با مهره های سرامیکی تشکیل می شوند تا به اختلاط سلول ها کمک کنند.

همچنین هموژنایزرها برای تکمیل استخراج DNA ، RNA یا mRNA همراه با سایر روش های مورد نیاز برای همگن سازی بدون تخریب اسیدهای نوکلئیک استفاده می شوند.

هموژنایزرهای متنوعی برای انتخاب وجود دارد، برخی از ویژگی هایی که باید در هنگام انتخاب در نظر گرفت عبارتند از ظرفیت، دامنه سرعت (RPM)، نوع نمونه و غیره.

 

هموژنایزرها در صنایع مختلفی برای اهداف مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. برخی از رایج ترین موارد عبارتند از:

1.غذا و نوشیدنی: تولیدکنندگان مواد غذایی و آشامیدنی برای بهبود ثبات و ظاهر محصولات خود ازهموژنایزرهااستفاده می کنند.

2. صنعت بیوتکنولوژی: این نوع مشاغل که بیشتر در زمینه های پزشکی و کشاورزی متمرکز شده اند ، با میکروارگانیسم ها (مانند باکتری ها ، قارچ ها و ویروس ها) و همچنین بافت های گیاهی و حیوانی برای اصلاح محصولات و دام ها ، ایجاد و آزمایش داروها و سوخت های زیستی مهندسی کار می کنند. آن ها ازهموژنایزرهابرای لیز زدن سلول ها، کاهش اندازه ذرات و ایجاد ذرات خرد و نانو برای اهداف تحقیق و تولید استفاده می کنند.

3. صنایع دارویی و شیمیایی: از مواد شیمیایی برای تولید داروها ، پلاستیک ها یا سایر محصولات استفاده کنند. شرکت های دارویی و صنایع شیمیایی نیاز به هموژنایزر دارند تا به آن ها کمک کند تا اجزای یک ماده را از هم جدا کنند تا به طور مساوی در ماده دیگر پخش شود. این کار باعث می شود ماندگاری محصولات دارویی طولانی تر شود.

تصویر محصول